Розробка технології виробництва асфальтобетонної суміші для забезпечення будівництва автомобільної дороги ІІ категорії в Миколаївській області - Футко, Андрій (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі обґрунтовано місце розташування асфальтобетонного заводу, підібрано та розраховано конструкцію дорожнього одягу, розраховано склади асфальтобетонних сумішей, які будуть випускатися на асфальтобетонному заводі. Визначено необхідну продуктивність підприємства для забезпечення безперебійного процесу влаштування шарів дорожнього одягу при будівництві автомобільної дороги. Виконано технологічні розрахунки режимів роботи заводу. Визначено потребу у матеріалах, встановлено обсяги складів сировинних матеріалів, підібрано основне технологічне обладнання підприємства (асфальтозмішувальну установку). Розроблено технологію модифікації нафтового бітуму полімером та виготовлення асфальтобетонних сумішей та розраховано вартість асфальтобетонних сумішей, що виготовляються на заводі.
Keywords: автомобільна дорога; дорожній одяг; сировинні матеріали; бітум; модифікація; асфальтобетонна суміш; технологія; калькуляція