Розробка методу діагностування системуправління двигуном транспортного засобу - Пирятенець, Олександр Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Розглянуто шість сучасних схем систем управління двигуном транспортного засобу (СУДТЗ), їх закони регулювання, відносні особливості та переваги й недоліки. Виконано класифікацію систем управління двигунів. Проведено дослідження методів діагностування його принципи і моделі діагностування, убудовані й розподілені системи діагностування, режим само діагностики. Проведено дослідження сучасних засобів діагностування. Розроблена модель розрахунку витрати палива. Зроблено аналіз умов експлуатації та їх вплив на роботу СУДТЗ. Зроблено перспективи подальшого розвитку.
Keywords: транспортний засіб; діагностування; система управління двигуном; дозатор-розподільник; паливо-повітряна суміш; паливна економічність; тестування; токсичність