Технологія виконання робіт з капітального ремонту автомобільної дороги Київ-Харків-Довжанський на ділянці КМ 164+500 КМ 170+000 - Синяговський, Ігор Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У результаті виконаної роботи визначено температурну залежність коефіцієнту теплопровідності щебенево-мастикового асфальтобетону та асфальтобетонів різних гранулометричних типів, досліджено значення коефіцієнту чорноти та його вплив на визначення температури. Визначені температурні деформації та напруження в конструкціях дорожніх одягів станом на 25 січня. В роботі використано програмний комплекс ANSYS студентська версія для розрахунку температурних напружень та деформацій.
Keywords: асфальтобетон; конструкція дорожнього одягу; теплофізичні властивості; температурне поле; напруження; деформації; метод кінцевих елементів