Визначення параметрів транспортного засобу з альтернативним джерелом енергії. - Коленко, Нікіта Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Метою роботи є визначення параметрів транспортного засобу з альтернативним джерелом енергії. Об’єктом дослідження є оцінка параметрів робочого процесу двигуна транспортного засобу з альтернативним джерелом енергії. Предметом дослідження є визначення граничних значень параметрів робочого процесу двигуна транспортного засобу з альтернативним джерелом енергії. Метод дослідження – аналітичний огляд і узагальнення отриманих результатів. В першому розділі виконано ретроспективний аналіз і сучасний стан використання повітряних двигунів на транспортних засобах. В другому розділі виконано вибір і оцінку визначених конструктивних параметрів повітряного двигуна для транспортного засобу. В третьому розділі представлені результати основних випробувань транспортного засобу з повітряним двигуном в лабораторних умовах.
Keywords: транспортний засіб; альтернативне джерело енергії; стиснуте повітря; повітряний двигун; параметри повітряного двигуна