Розроблення технології виготовлення цементобетонних виробів для дорожнього будівництва з використанням пластифікаторів та портландцементів різного мінералогічного складу - Ралдугін, Назар (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі зроблені розрахунки реконструкції виробничої бази в с.м.т. Кочеток з улаштуванням полігону для виготовлення бетонних виробів. Розроблена технологія виробництва бетонних сумішей і бетонних виробів для дорожнього будівництва. Проведений літературний аналіз впливу добавки-суперпластифікатора на властивості бетонної суміші, та вплив умов твердіння на міцність і довговічність цементобетонних виробів. Були розроблені заходи по охороні навколишнього середовища і охорони праці. Проведений економічний розрахунок собівартості виготовлення товарного бетону та бетону під вироби продукції, що буде випускатися.
Keywords: бетонна суміш; цементний бетон; цементобетонні вироби; суперпластифікатор; умови твердіння; пластифікуюча дія; міцність на стиск і згин; технологія виробництва; контроль якості; охорона праці; економічні розрахунки