Зміна структурного стану в сталі аустенітного класу під впливом нагрівання - Шпеньович, А. В. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Метою досліджень є визначення впливу технологічних параметрів старіння на структуру і властивості зразків нержавіючої сталі марок 12Х18Н10Т та 08Х18Н10Т. У процесі роботи проведений комплекс механічних досліджень зразків нержавіючої сталі марок 12Х18Н10Т та 08Х18Н10Т в вихідному стані і після різних режимів відпалу і на основі аналізу механічних досліджень вивчені структурні зміни, що відбуваються в зразках нержавіючої сталі марок 12Х18Н10Т та 08Х18Н10Т в результаті термічного старіння.
Keywords: зразки нержавіючої сталі марки 12Х18Н10Т; зразки нержавіючої сталі марки 08Х18Н10Т; корозія; відпал; механічні властивості; твердість; структура; старіння; 669-155.3:539.378.6