Основи концепції забезпечення економічної та інвестиційної безпеки - Кудрявцев, В. М.; Kudryavtsev, Vyacheslav (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2015)
Предметом роботи є наукові підходи щодо концепції забезпечення економічної та інвестиційної безпеки. Метою роботи є розгляд та аналіз основ концепції забезпечення економічної та інвестиційної безпеки. Для досягнення поставленої мети у роботі були використані такі загальнонаукові і спеціальні методи і прийоми дослідження: теоретичного узагальнення, аналізу і синтезу – для дослідження теоретичних засад та інструментарію концепції забезпечення економічної безпеки; абстрактнологічний – для теоретичного узагальнення і формулювання висновків. В роботі розглянуто необхідність формування концепції безпеки, що ґрунтується на виокремленні та обліку інтересів кожного з учасників економічних відносин. Тільки в цьому випадку можливе в діяльності державних органів щодо забезпечення економічної безпеки дотримання оптимального поєднання і реалізації економічних інтересів особистості, регіону і держави, вирішення наявних протиріч. Але в ще більшому ступені, така ситуація зумовлює необхідність формування системи управління, яка була б націлена на формування умов, що стимулюють діяльність кожного суб'єкта з реалізації своїх економічних інтересів не на шкоду національним або державним. Така система управління повинна враховувати специфіку господарської діяльності і відповідно ті механізми, які можуть найбільш ефективним способом впливати на кожного суб'єкта з метою реалізації ними суспільно значущих цілей.
The main concepts of providing economic and investment security
Keywords: концепція; забезпечення; економічна безпека; інвестиційна безпека; держава; concept; security; economic security; investment security; state; 330.322