Використання системи екологічного моніторингу для забезпечення екологічної безпеки об’єктів житлової забудови - Шивцов, Владислав Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі проведено аналіз особливостей формування системи моніторингу стану атмосферного повітря на території житлової забудови з урахуванням забруднення повітря від неорганізованих джерел, невпорядкованих територій (пилове забруднення). Проаналізовано статистичні дані щодо рівня забруднення повітря м. Полтава стаціонарними джерелами, розраховано викиди транпорних засобів. Виконано оцінку рівня забруднення атмосфери на території житлової забудови з урахуванням комплексу джерел забруднення – промислових підприємств, транспортних засобів, невпорядкованої території.
Keywords: моніторинг; екологічний стан; міське середовище; атмосферне повітря; забруднення; житлова забудова; пил; автомобільний транспорт