Створення цифрової моделі місцевості за результатами інженерно-геодезичних вишукувань на ділянці автомобільної дороги Р-67 Чернігів – Пирятин - Стокалюк, Тетяна Миколаївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – технологія виконання та обробки результатів інженерно-геодезичних вишукувань лінійних споруд на прикладі ділянки автомобільної дороги Р-67 Чернігів – Пирятин км 132+200 – км 135+601. Мета дослідження – обробка результатів інженерно-геодезичних вишукувань лінійних споруд на прикладі автомобільної дороги Р-67 Чернігів – Пирятин км 132+200 – км 135+601 у відповідності до існуючих нормативних вимог. Метод дослідження – аналіз науково-технічної інформації, нормативних документів та літературних джерел, стосовно розробки проєкту капітального ремонту ділянки автомобільної дороги Р-67 Чернігів – Пирятин км 132+200 – км 135+601. Галуззю використання є виконання інженерно-геодезичних вишукувань. В результаті розробки кваліфікаційної роботи виконано: збір і аналіз інформації щодо характеристики ділянки дороги та району її розташування, аналіз нормативно-правового забезпечення з виконання інженерно-геодезичних робіт, аналіз сучасних програмних комплексів для створення топографічних планів, побудова цифрової моделі місцевості за допомогою програмного комплексу Topocad.
Keywords: інженерно-геодезичні вишукування; камеральні роботи; цифрова модель місцевості; рельєф; ситуація; topocad; автомобільна дорога