Комплексне в'яжуче з використанням вiдходiв вуглевидобутку - Хоботова, Елiна Борисiвна; Толмачов, Сергiй Миколайович; Уханьова, Марина Iванiвна; Грек, Андрiй Олександрович (My University, 2011)
Комплексне в'яжуче з використанням відходів вуглевидобутку, що містить портландцементний клінкер, гіпс та гідравлічно активну добавку у вигляді горілої породи, яке відрізняється тим, що співвідношення компонентів наступне, мас. %: горіла порода 10-30; гіпс 3-5; портландцементний клінкер - решта.
Keywords: будiвництво; хімiя