Проект поста екологічної безпеки на СТО легкових автомобілів VW - Зайцев, Іван Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – процеси забезпечення норм змісту шкідливих речовин у відпрацьованих газах автомобіля у умовах експлуатації та на станціях технічного обслуговування. Мета роботи розробити план станції технічного обслуговування з діагностичними стендами для перевірки шкідливих речовин у відпрацьованих газах автомобілів. Завдання, яке підлягає розробці: 1) Аналізувати викиди шкідливих речовин та факторів щодо їх зниження; 2) Розробка технології технічного обслуговування та ремонту систем, які відповідають за екологічну безпеку автомобіля; 3) Проаналізувати методи та засоби виміру шкідливих речовин у відпрацьованих газах.
Keywords: автомобіль; викиди шкідливих речовин; токсичність; форсунки; станція технічного обслуговування; технологія; діагностування