Дослідження можливості застосування Zr-Ti-Nb-сплавів замість титанового сплаву Ti-6AL-4V для виробів біомедичного призначення - Капустян, Олексій Євгенович; Овчинников, Олександр Володимирович; Волчок, Іван Петрович; Kapustian, Oleksii; Ovchynnykov, Oleksandr; Volchok, Ivan; Капустян, Алексей Евгеньевич; Овчинников, Александр Владимирович; Волчок, Иван Петрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Розглянута можливість отримання методом вакуумно-дугового переплаву сплаву на основі цирконію для застосування в медицині як матеріалів для імплантатів. Досліджено макро- і мікроструктура отриманого цирконієвого сплаву. Забезпечено якісний розподіл легуючих елементів в обсязі злитка і виготовленого з нього прутка. Визначено механічні властивості й модуль нормальної пружності.
Studying the possibility of application of Zr-Ti-Nb alloys instead of titanium alloy Ti-6Al-4V for products of biomedical purpose
Исследование возможности применения Zr-Ti-Nb-сплавов вместо титанового сплава Ti-6Al-4V для изделий биомедицинского назначения
Keywords: β-сплави цирконію; титан; ніобій; технологія виготовлення; модуль пружності; β-alloys of zirconium; titanium; niobium; manufacturing technology; modulus of elasticity; β-сплавы циркония; ниобий; технология изготовления; модуль упругости; 669.296; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.91.0.15