Дослідження технологій Azure AI Search для побудови інтелектуальних систем пошуку текстової інформації - Білик, Андрій Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Метою проекту є дослідження технологій Azure AI Search та створення системи, яка дозволить користувачам ефективно знаходити та відновлювати свої текстові документи. Система може забезпечувати можливість реєстрації користувачів, індексації файлів, пошуку за вмістом, а також відстеження пристрою, на якому виконувалась індексація. У випадку відсутності документа на поточному пристрої передбачено відновлення хоча б його текстового вмісту. Основна ідея цього проєкту зосереджена у бекенд-частині. Саме там реалізовано роботу з базою даних, авторизацію та автентифікацію користувачів. Крім того, бекенд містить контролери, які приймають запити від клієнтських застосунків і, залежно від типу запиту, виконують відповідні задачі - від реєстрації до пошук . Такий підхід забезпечує гнучку архітектуру та дозволяє легко масштабувати систему. Система має декілька користувацьких інтерфейсів: десктопний додаток для ПК, веб-версію та мобільний застосунок. Такий підхід робить роботу з документами зручною незалежно від типу пристрою. У результаті роботи було реалізовано програмний комплекс, який поєднує можливості Azure AI Search із власним бекендом для управління користувачами та їхніми файлами. Отримана система може стати основою для подальшого розвитку інтелектуальних сервісів пошуку та відновлення текстової інформації.
Keywords: Індексація; текстові файли; Azure Search Index; GitHub; PostMan; .NET Core; Swagger; Bogus Faker; Mediatr