Метод генерації програмного коду ORM-моделей на основі схем реляційних баз даних - Долгополов, Кирило Вікторович; Імангулова, Зульфія Аліївна; Dolhopolov, Kyrylo; Imanhulova, Zulfiia (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Визначено завдання розроблення методу для автоматичної генерації програмного коду ORM-моделей (Object-Relational Mapping). Здійснено аналіз можливих способів та загальної структури презентації схеми даних в текстовому форматі. Сформовано схему даних бази даних конфігураційної інформації, необхідної для генерації коду. Подано етапи здійснення генерації програмного коду для ORM-моделей. Результати проектування ORM-моделей можуть використовуватися розробниками програмного забезпечення під час реалізації рівня даних інформаційних систем, що дасть змогу зекономити час, що витрачається на створення віртуальної бази даних, а також уникнути потенційних помилок у коді.
Method of generating ORM models software code based on relational database schemes
Keywords: генерація коду; конфігураційний файл; реляційні бази даних; схема даних; ORM-бібліотека; code generation; configuration file; relational database; data schema; ORM library; 004.4’22:004.652; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.100.0.7