Розробка технології виробництва асфальтобетонної суміші для забезпечення будівництва автомобільної дороги І категорії в Одеській області - Оданець, Віталій (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі розглянуто питання виготовлення асфальтобетонних та щебенево-мастикових асфальтобетонних сумішей на асфальтобетонному заводі, розташованому в м. Березівка Одеської області. Використовуючи дані з літературних джерел розглянуто географічні, кліматичні та економічні характеристики району розташування асфальтобетонного заводу та будівництва автомобільної дороги. Враховуючи особливості розташування родовищ будівельних матеріалів здійснено вибір джерел постачання сировинних матеріалів, необхідних для приготування асфальтобетонних сумішей. Використовуючи вихідні дані та враховуючи кліматичні особливості району, здійснено конструювання та розрахунок дорожнього одягу автомобільної дороги. На основі змінного темпу будівництва і конструкції дорожнього одягу визначено потрібну годинну продуктивність асфальтобетонного заводу та прийнято асфальтозмішувальну установку, що забезпечить випуск необхідної кількості сумішей. Здійснено розрахунок гранулометричного складу сумішей та розрахунок складського господарства заводу. Розглянуто технологію приготування на заводі асфальтобетонних та щебенево-мастикових асфальтобетонних сумішей. Здійснено визначення вартості приготування асфальтобетонних та щебеневомастикових асфальтобетонних сумішей на асфальтобетонному заводі.
Keywords: асфальтобетон; асфальтобетонна суміш; завод; дорожній одяг; склади; технологія