Інформаційна технологія проектування системи ідентифікації вантажу на складському терміналі - Желновач, Владислав Павлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Необхідність в точності та швидкості контролю руху вантажу на складських терміналах України обумовлює актуальність роботи. Ефективність складського терміналу залежить від функцій приймання, розміщення, інвентаризації й відвантаженню вантажів. Технологія проектування системи ідентифікації вантажу підвищить ефективність роботи складу. Об'єктом дослідження є система ідентифікації вантажу на складському терміналі. Предметом дослідження є розробка інформаційної технології системи ідентифікації вантажу на складському терміналі. Метою роботи є підвищення ефективності і швидкості проведення вантажних операцій на складських терміналах за рахунок інформаційної технології системи ідентифікації. Задача вирішується методами системного підходу, статистичного аналізу, оцінки та оптимізації даного типу об’єктів, методами формалізації та моделювання. За допомогою пакету програмування Microsoft Exсel наводиться приклад вибору компонентів системи радіочастотної ідентифікації. Проводиться оцінка результатів та їх техніко-економічне обґрунтування.
Keywords: система; складський термінал; ідентифікація; технологія; зчитувач; радіомітка; модель; багатокритеріальна оптимізація; метод; ефективність