ОЦІНЮВАННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ УПРАВЛІНСЬКИХ РІШЕНЬ - Ачкасова, Л. М.; Ачкасова, Л. М.; Achkasova, L. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2014)
У статті обговорено питання оцінювання ефективності управлінських рішень і наведено результати досліджень у цій галузі. Метою дослідження є удосконалена методика оцінювання ефективності управлінських рішень за допомогою оцінювання різних факторів, що впливають на неї. Оцінювання ефективності управлінських рішень є важливим у роботі менеджера, але це питання залишається відкритим з причини своєї складності. У статті запропоновано кількісне оцінювання факторів, що впливають на ефективність рішень. На даних роботи автотранспортного підприємства проведено парний і множинний кореляційний аналіз. На основі отриманих результатів визначено вплив факторів на ефективність рішень і факторні залежності. Отримані результати дозволяють менеджеру комплексно підходити до прийняття рішень і свідомо впливати на їх ефективність.
ОЦЕНКА ЭФФЕКТИВНОСТИ УПРАВЛЕНЧЕСКИХ РЕШЕНИЙ
EVALUATION OF MANAGEMENT DECISIONS EFFICIENCY
Keywords: управлінське рішення; моделі прийняття рішень; системний підхід до прийняття рішень; фактори, що впливають на ефективність прийняття рішень; управленческое решение; модели принятия решений; системный подход к принятию решений; факторы, влияющие на эффективность принятия решений; managerial decision; decision making model; system approach to decision making; factors affecting efficiency of decision making; 330.322.05