Застосування датчика Доплера в якостi вимiрника швидкостi трактора - Сєріков, Г. С.; Сєрікова, І. О.; Serikov, G. S.; Serikova, I. A.; Сериков, Г. С.; Серикова, И. А. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Розглянутий принцип виміру швидкості на основі низькочастотного биття. Проведений аналіз можливостей виміру швидкості транспортного засобу за допомогою радара на ефекті Доплера. Показана можливість отримання значення швидкості за допомогою математичної обробки сигналу без залучення гармонійного аналізу. Проаналізовані можливі обмеження діапазону вимірюваних швидкостей, пов’язані з різними чинниками.
Application of the Doppler sensor as a tractor speed meter
Применение датчика Доплера в качестве измерителя скорости трактора
Keywords: радар Доплера; биття; мікрохвильовий випромінювач; патч-антена; робасністість; Doppler radar; beat frequency measurement; absolute speed; microwave radiation; patch antenna; horn antenna; robustness of the measuring system; радар Доплера; биение; микроволновой излучатель; патч-антенна; робастность; 629.341; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.90.0.22