Удосконалення організації дорожнього руху у місті Зміїв Харківської області - Бондаренко, Анастасія Дмитрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження — дорожній рух на вулично-дорожній мережі м. Зміїв, зокрема на перехрестях. Мета роботи — підвищення ефективності організації дорожнього руху на перехрестях в м. Зміїв.Обстеження вулично-дорожньої мережі міста Зміїв показали, що значну частку транспортних потоків на вулично-дорожній мережі міста складають транзитні потоки між містами Харків та Балаклія. Це зумовлює погіршення ефективності функціонування транспортної мережі міста, зокрема до збільшення кількості ДТП на окремих перехрестях. Для поліпшення ситуації було запропоновано змінити параметри світлофорного регулювання на перехрестях вул. Садова – вул. Лиманська та вул. Широнінців – вул. Вернигоренка. В результаті досліджень виявлено, що зміна параметрів роботи світлофорів на вказаних перехрестях призведе до зниження кількості ДТП та зменшення затримок транспортних засобів.
Keywords: організація дорожнього руху; перехрестя; світлофорне регулювання; метод конфліктних точок; транспортний потік