Аналіз кінематики сідельно-зчіпного пристрою напівпричіпного скрепера - Зятюк, Андрій Іванович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – процес навантаження елементів системи сідельно-зчіпного пристрою та тягової рами скрепера у транспортному режимі. Виконано аналіз проблеми та обґрунтування напрямку дослідження. Створена математичної моделі мікропрофіля поверхні. Створена імітаційна модель руху скреперу ДЗ-87-1 у транспортному режим. Розроблена імітаційна модель впливу мікрорельєфу опорної поверхні на ходове обладнання скреперу. Отримані результати моделювання просторового руху елементів сідельно-зчіпного пристрою. Проведено силовий аналізу навантажень елементів системи сідельно-зчіпного пристрою та тягової рами.
Keywords: динаміка; напівпричіпний скрепер; комп’ютерне моделювання; мікропрофіль грунтової поверхні; сідельно-зчіпний пристрій