Удосконалення антикризового управління діяльністю підприємства - Нестеренко, Анастасія Павлівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В кваліфікаційній роботі були розглянуті поняття, фази та причини розвитку кризи. Розглянуто такі причини кризи на підприємстві як зовнішні, які не залежать від діяльності підприємства та внутрішні, які залежать від діяльності підприємства. Розглянуто стадії провадження у справі про банкрутство. Розроблено модель формування антикризового управління на підприємстві. Запропоновані шляхи виходу з конкретної стадії розвитку кризи. Розроблено алгоритм розробки реструктуризації боргових зобов`язань на автотранспортному підприємстві. Досліджено існуючи методи антикризового управління, зокрема діагностика підприємства, що включає експрес-діагностику і фундаментальну діагностику. Запропоновано стратегію антикризового управління на автотранспортному підприємстві. Проаналізувавши розширену класифікацію антикризових стратегій було сформовано модель вибору та розроблення антикризової стратегії автотранспортного підприємства.
Keywords: криза; антикризове управління; санація; банкрутство