Iнтегрований гiдропневмоакумулятор будiвельно-дорожнiх, пiдйомно-транспортних машин i устаткування - Хмара, Леонiд Андрiйович; Холодов, Антон Павлович (My University, 2015)
Інтегрований гідропневмоакумулятор будівельно-дорожніх, підйомно-транспортних машин і устаткування, що містить корпус, в якому утворені дві камери - верхня, що заповнюється газом, і нижня, що заповнюється рідиною, між якими розміщується роздільник середовищ, який відрізняється тим, що як корпус використовується порожниста металоконструкція машини, наприклад штовхальні бруси бульдозера, причому в одному такому корпусі може бути розташовано декілька газових і робочих камер, тобто декілька гідроакумуляторів.
Keywords: Пiдйомно-транспортне обладнання