Удосконалення методів управління якістю ремонту силових агрегатів колісних машин - Балабай, Дмитро Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Виявлено характерні відмови нових і відремонтованих машин в гарантійний період реальній експлуатації: задири вкладишів, підвищений знос ЦПГ, деталей системи паливоподачі, муфти зчеплення та ін. Встановлено, що причинами дефектів є порушення технології виготовлення і ремонту двигунів, які можна усунути удосконаленням технологічного процесу виготовлення і ремонту. Отримано математичну модель та алгоритм забезпечення надійності транспортних засобів експлуатаційними методами.
Keywords: автомобіль; надійність; якість; працездатність; відмова; дефект; силові агрегати