Оцінка якості тракторів за вібраційними характеристиками - Мигаль, Василь Дмитрович; Аргун, Щасяна Валіковна; Гнатов, Андрій Вікторович; Ульянець, Ольга Анатоліївна; Migal, Vasiliy; Arhun, Shchasiana; Hnatov, Andrii; Ulianets, Olha (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Проведено оцінку якості проектування та виготовлення тракторів за вібраційними характеристиками, які дозволяють виявити конструктивні та технологічні дефекти, що знижують їх надійність та ресурси. Результати вимірювання вібрації показали, що трактори класу вібрації E до серійного виробництва не рекомендуються. Їх ресурс становить 6-8 тис. мотогодин, а витрати на технічне обслуговування великі порівняно з витратами на технічне обслуговування тракторів класу вібрації D. Трактори з рівнями вібрації класу Е не рекомендуються до серійного виробництва через високу вібронавантаженість деталей. Трактори сімейства Т-150К вимагають суттєвого доопрацювання конструкції, технології виготовлення деталей та складання підшипникових вузлів.
Evaluation of tractor quality based on vibration characteristics
Keywords: рівень вібрації; вібродіагностика; трактор; надійність; ресурс; клас вібрації; vibration level; vibration diagnostics; tractor; reliability; resource; vibration class; 629.331; 10.30977/VEIT.2023.23.0.5