Удосконалення організації дорожнього руху на ділянці вул. Дванадцятого Квітня в м. Харків - Поліщук, Тамара Віталіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи - підвищення ефективності функціонування ділянки вул. Дванадцятого Квітня в м. Харків. Об'єкт дослідження – рух транспорту на ділянці вул. Дванадцятого Квітня в м. Харків. Метод дослідження – натурних спостережень, імітаційне моделювання, аналітичний. У кваліфікаційній роботі розглянуто питання щодо аналізу методів удосконалення організації дорожнього руху (ОДР) та методів дослідження дорожнього руху. На основі результатів аналізу сучасних програмних продуктів моделювання руху транспорту обґрунтовано доцільність використання програмного продукту VISSIM. За результатами натурного обстеження в роботі розроблено схему ОДР на ділянці вул. Дванадцятого Квітня в м. Харків. На основі результатів обстеження інтенсивності руху та складу транспортного потоку та замірів геометрії ділянки з використанням програмного продукту VISSIM розроблено імітаційну модель руху транспортних засобів (ТЗ), що дозволило провести оцінку ефективності існуючого та запропонованого варіантів організації руху транспорту на ділянці.
Keywords: організація дорожнього руху; безпека дорожнього руху; дорожньо-транспортна пригода; вулично-дорожня мережа; ефективність дорожнього руху