Дослідження показників автобуса з дизелем за умови роботи на дизельному біопаливі - Ковбасенко, Сергій Володимирович; Сімоненко, Віталій Васильович; Kovbasenko, Serhii; Simonenko, Vitalii (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У статті розглянуто можливості використання метилових ефірів ріпакової олії як палива для міських автобусів. Мета дослідження – вивчення паливно-економічних та екологічних показників автобусів за умови використання як традиційного дизельного палива, так і дизельного біопалива. У роботі вирішуються такі завдання: уточнення математичної моделі руху міського автобуса, проведення експериментальних досліджень та дорожніх випробувань автобуса на дизельному паливі та дизельному біопаливі.
Research of diesel bus performance when using diesel biofuel
Keywords: автобус; дизельне біопаливо; паливна економічність; екологічні показники; математична модель; експериментальні дослідження; bus; diesel biofuel; fuel efficiency; environmental indicators; mathematical model; experimental research; 629.341.12 : 621.436.12; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.101.2.104