Спосіб навішування знаряддя в міжосьову зону самохідного шасі - Байцур, Максим Вячеславович; Біша, Владислав Михайлович; Кириченко, Ігор Георгійович; Закапко, Олександр Григорович; Краснокутський, Володимир Миколайович; Лисенко, Анатолій Миколайович; Подригало, Михайло Абович; Потапов, Микола Миколайович; Пелипенко, Євген Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Спосіб навішування знаряддя на раму в міжосьову зону самохідного шасі, що полягає у повороті переднього мосту навколо свого центру в точці кріплення до рами та складування поздовжніх С-подібних лонжеронів рами в поперечній площині. Знаряддя розташовують збоку самохідного шасі таким чином, що його поперечна вісь паралельна поздовжній осі самохідного шасі, після цього здійснюють поворот переднього мосту на кут 90° та складають поздовжні С-подібні лонжерони, а потім загальмовують внутрішнє заднє колесо, а на зовнішнє заднє колесо подають крутний момент, який викликає поворот самохідного шасі на кут 90°, при якому знаряддя розміщують в міжосьовій зоні самохідного шасі. Після закінчення повороту поздовжні С-подібні лонжерони переводять у вихідне положення і закріплюють знаряддя на рамі.
Keywords: навішування знаряддя; способи навішування знаряддя; самохідне шасі; міжосьова зона