Методи структурної інженерії поверхні для вирішення завдань багатофакторного підвищення рівня експлуатаційних характеристик матеріалів - Білозеров, В. В.; Волков, О. О.; Князєв, С. А.; Князєва, Г. О.; Конотопська, Т. Б.; Краєвська, Ж. В.; Субботіна, В. В.; Субботін, О. В.; Федоренко, Г. А.; Belozerov, Valeriy; Volkov, Oleh; Knyazev, Serhii; et al. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У роботі проаналізовано методи структурної інженерії поверхні (ТФЗ, ДТФЗ, ТФЗв, МДО, PVD). Були проведені експериментальні дослідження чорних та кольорових мета лів. Розглянуто зміну та отримання нових властивостей у поверхневих шарах виробів
Methods of structural surface engineering in solving problems of multifactorial improvement of materials performance
Keywords: структурна інженерія поверхні; мікродугове оксидування; анодно-катодний режим; склад електроліту; фазовий склад; рентгеноструктурний аналіз; товщина покриття; твердість; вакуумно-дугове нанесення покриттів; structural surface treatment; microarc oxidation; anodic-cathodic mode; electrolyte composition; phase composition; X-ray analysis; coating thickness; hardness; vacuum-arc coating; 621.78; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.103.0.22