Система автоматичного нахилу коліс автогрейдера - Шевченко, Валерій Олександрович; Олєйнікова, Олександра Михайлівна; Аврунін, Григорій Аврамович; Пімонов Ігор Георгійович, Ігор Георгійович; Мороз, Ірина Іванівна; Кириченко, Ігор Георгійович; Щербак, Олег Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Система автоматичного нахилу коліс автогрейдера містить гідравлічну систему управління ходовим обладнанням, що складається з гідроциліндра нахилу ведучих коліс, насоса з запобіжним клапаном, гідробака, гідророзподільника. На вихідні вали обертання ведучих коліс встановлено перетворювачі частоти обертання, а також введено електронний блок управління, за допомогою якого подається сигнал на стандартний гідророзподільник з пропорційним електромагнітним керуванням, та забезпечено контроль роботи системи за допомогою зворотного зв'язку у вигляді перетворювача переміщення штока гідроциліндра.Корисна модель належить до машинобудування, зокрема стосується гідравлічної системи автогрейдера і може бути використана для стабілізації траєкторії руху землерийно-транспортних машин (ЗТМ).
Keywords: автогрейдер; система автоматичного нахилу коліс автогрейдера; машинобудування; землерийно-транспортні машини