Міцність деревини за умови роликового зсуву - Бідаков, А. М.; Пустовойтова, О. М.; Распопов, Є. А.; Страшко, Б. О.; Bidakov, A.; Pustovoitova, O.; Raspopov, I.; Strashko, B.; Бидаков, А. Н.; Пустовойтова, О. М.; Распопов, Е. А.; Страшко, Б. А. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Міцність деревини в разі роликового зсуву або сколювання та модуль зсуву за умови роликового сколювання є важливими механічними та пружними характеристиками, що з’явилися нещодавно і необхідні для розрахунків багатоповерхових будинків на основі панелей з поперечної клеєної деревини або ПКД. Чинниками, що впливають на зміну величин міцності за умови роликового сколювання, є геометричні параметри поперечного перерізу дощок, а також технологічні особливості виготовлення ПКД-панелей, які проаналізовані у цій роботі на основі технічних висновків випробувань панелей різних виробників та цілою низкою дослідників за останні 10 років.
Rolling shear strength of timber boards
Прочность древесины при роликовом сдвиге
Keywords: міцність деревини; роликовий зсув; роликове сколювання; поперечна клеєна деревина (ПКД); модуль зсуву за умови роликового сколювання; timber strength; rolling shear; shear module; cross laminated timber (CLT); прочность древесины; роликовый сдвиг; роликовое скалывание; поперечная клееная древесина (ПКД); модуль сдвига при роликовом скалывании; 624.011; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.89.0.82