Розвиток маркетингового потенціалу торговельного підприємства в процесі стратегічного управління - Приходько, Жанна Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження - процеси управління маркетинговим потенціалом торговельних підприємств. Метою роботи є удосконалення теоретнко-методичних засад розвитку маркетингового потенціалу' торговельного підприємства в процесі стратегічного управління. У роботі було використано: метод теоретичного узагальнення, системний підхід. Ь^'ОТ-аналіз. інструменти фінансового аналізу, метод аналізу рядів динаміки, графічний метод, кореляцшно-регресійний аналіз. У кваліфікаційній роботі розглянуто теоретичні основи управління маркетинговим потенціалом торговельного підприємства. зокрема, досліджено структуру маркетингового потенціал}' та фактори впливу на нього, проаналізовано теоретичні аспекти оцінки маркетингового потенціал}' підприємства. Сформовано аналітичне забезпечення оцінки та управління маркетинговим потенціалом підприємства для ТОВ «ПІК «Омега-Автопоставка». Для досліджуваного підприємства обгрунтовано шляхи підвищення рівня маркетингового потенціал}' в системі стратегічного менеджменту підприємства. Теоретичне та практичне значення результатів дослідження полягає у розвитку теоретико-методичннх засад управління маркетинговим потенціалом торпвельного підприємства на засадах стратегічного управління. За результатами дослідження опубліковано 1 тези наукової доповіді учасника VII Міжвузівської студентської наукової конференції «Тенденції та перспективи розвитку економіки і права XXI століття очима молоді» (м. Харків. 2023).
Keywords: маркетинг; стратегічне управління; потенціал; торговельне підприємство; розвиток