Проектування конструкції мостового крану в/п 32 т - Куряной, Данило Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – мостовий контейнерний кран в/п 32 т. Мета роботи – проектування мостового контейнерного крану в/п 32 т. Метод дослідження – аналітично-графічний. В даному дипломному проекті розраховані механізм підйому і механізми пересування візка, визначені основні геометричні розміри металоконструкції, та виконано проектування головної балки, зроблено розрахунок механізму пересування крана. Розроблені заходи з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. Виконано техніко-економічне обгрунтування від впровадження заходів щодо підвищення експлуатаційної надійності.
Keywords: спредер; кран; контейнерний; металоконструкція