Спосіб керування рухом двовісного поворотного візка колісного транспортного засобу - Баулін, Дмитро Станіславович; Гармаш, Вячеслав Петрович; Горєлишев, Станіслав Анатолійович; Нікорчук, Андрій Іванович; Побережний, Андрій Анатолійович; Подригало, Михайло Абович; Яровий, Геннадій Геннадійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Спосіб керування рухом двовісного візка колісного транспортного засобу, згідно з яким за рахунок натискання на педаль гальма колісні гальмівні механізми перетворюють це зусилля на опір обертання коліс. Керування рухом здійснюється шляхом створення крутного моменту за рахунок подачі тиску робочої рідини до силового гідроциліндра рульового керування. Для подолання опору повороту за допомогою рульового керування та гальмівного приводу зменшують навантаження на силовий гідроциліндр і сповільнюють рух коліс відповідного борту, створюючи додатковий крутний момент за рахунок почергового використання різниці тягових зусиль на колесах різних бортів, які за величиною пропорційні моменту опору повороту коліс двовісного візка колісного транспортного засобу.