Транспортний засіб категорії N1. Розробка зчепленняі та аналізергономічних вимог до робочого місця водія - Тіщенко, Анастасія Миколаївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об'єкт роботи – транспортний засіб категорії N1. Мета роботи – розробка зчеплення автомобіля та аналіз ергономічних вимог до робочого місця водія. Мета дослідження – математичний розрахунок проектованого транспортного засобу, а також розрахунок та фізичне моделювання зчеплення.
У процесі виконання роботи було здійснено аналіз конструкцій транспортних засобів категорії N1. Особлива увага приділялася конструкції зчеплення та ергономічним вимогам робочого місця водія. Проаналізувавши переваги та недоліки конструкцій обраних аналогів, було розроблено зчеплення транспортного засобу категорії N1, яке відповідає всім вимогам, має високі технологічні і експлуатаційні показники. Також було проведено аналіз ергономічних вимог до робочого місця водія.
Keywords: транспортний засіб; трансмісія; зчеплення; діафрагмова пружина