Індикатор вологості повітря - Камілов, Білолдін; Кравцов, Михайло Миколайович; Цехмейстер, Олена Станіславівна; Нікітін, Станіслав Петрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Індикатор вологості повітря містить вертикальний повітряний канал, нижня частина якого виконана прозорою і на ній розміщена шкала вологості повітря, і в якому розміщують вологочутливий елемент у вигляді, наприклад, канатика, джгутика тощо, один край якого закріплено у верхній частині повітряного каналу, а другий - нижній край вологочутливого елемента - вільно розташований по висоті повітряного каналу, причому на нижньому краю вологочутливого елемента. Навпроти шкали вологості, яка має принаймні три позначки, а саме - WH (нормальна вологість), WMIN (мінімальна вологість), WMAX (максимальна вологість), встановлено покажчик вологості повітря. Покажчик вологості повітря виконано у вигляді горизонтально розташованого диска, вісь обертання якого співпадає з осьовою лінією вологочутливого елемента.
Keywords: індикатор; вологість повітря; шкала; диск