Спосiб застосування твердих продуктiв утилiзацiї гумовотехнiчних виробiв методом пiролiзу як яльтернативного палива для енергетичних установок - Туренко, Анатолiй Миколайович; Внукова, Наталiя Володимирiвна; Позднякова, Олена Iгорiвна (My University, 2013)
1. Спосіб застосування твердих продуктів утилізації гумовотехнічних виробів методом піролізу, що включає подрібнення відходів та додавання їх до твердих традиційних палив у певних співвідношеннях, який відрізняється тим, що проводять попереднє відділення металокорду з гумовотехнічних виробів за допомогою магнітної сепарації та спалювання паливних сумішей, що отримані, як паливо у котельнях та комунально-побутових підприємствах, у яких використовується тверде паливо, а також у сланцевих, вапняних, цементних печах та печах для випалу цегли. 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що як гумовотехнічні вироби використовують зношені автопокришки, армовані кордом, які подають у співвідношенні від 10 % шлаку та 90 % вугілля до 50 % шлаку та 50 % вугілля, що помолоті відповідно з вимогами стандарту до вугілля, яке використовується в конкретних енергетичних установках.
Keywords: паливо