Розробка методу контролю технічного стану редуктора автомобільного мотор-колеса з використанням вібраційних методів - Скляренко, Віталій Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи: розробка методу контролю технічного стану редуктора автомобільного мотор-колеса на основі вібраційної діагностики для підвищення надійності та ефективності його роботи. Об’єкт роботи: процес контролю технічного стану редуктора автомобільного мотор-колеса. Предмет роботи: вібраційні характеристики, що використовуються для оцінки технічного стану редуктора. У роботі проведено структурний аналіз редуктора мотор-колеса та виявлено основні типові несправності, досліджено сучасні методи вібраційної діагностики. Розроблено метод контролю технічного стану редуктора на основі аналізу вібраційних характеристик, створено алгоритм діагностики, що дозволяє своєчасно виявляти несправності. Результати можуть бути використані для вдосконалення процесів технічного обслуговування редукторів мотор-коліс на електричних і гібридних транспортних засобах.
Keywords: редуктор мотор-колеса; вібраційна діагностика; контроль технічного стану; дефекти; алгоритм діагностики