Розробка технології виробництва асфальтобетонної суміші для забезпечення будівництва автомобільної дороги ІІІ категорії в Сумській області - Восканян, Грант (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі розглянуто питання, що пов’язані з виготовленням на асфальтобетонному заводі асфальтобетонних та щебенево-мастикових сумішей, які будуть використовуватися під час будівництва асфальтобетонного покриття автомобільної дороги IІІ категорії, розташованої в м. Охтирка Сумської області. Використовуючи вихідні дані в роботі здійснено розрахунки з встановлення конструкції дорожнього одягу, а також здійснено розрахунки гранулометричних складів асфальтобетонних сумішей та розраховані склади вихідних матеріалів, необхідних для роботи асфальтобетонного заводу. На основі літературних та нормативних даних, враховуючи вихідні дані та особливості роботи асфальтобетонного заводу, розроблено технологічну схему виробництва асфальтобетонних сумішей. Виконано розрахунки вартості приготування асфальтобетонних сумішей на заводі.
Keywords: асфальтобетон; асфальтобетонна суміш; дорожній одяг; категорія; розрахунок; технологія