Дослідження кінематики кліщового захвата модульного типу для встановлення бордюрних блоків - Семенова, Тетяна Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломній роботі була запропонована конструкція додаткового робочого устаткування для встановлення бордюрного каменю на базі екскаватора Борекс 2210. Представлена компонувальна схема кліщового захвату та розроблені креслення його основних частин. Об’єктом дослідження є процес захвату та утримання вантажу кліщовим захватом. В роботі розглянуті основні принципи побудови імітаційної моделі робочого обладнання екскаватора в середовищі "Динамічне моделювання" Autodesk Inventor.
Keywords: кліщовий захват; бордюрний камінь; робоче устаткування екскаватора; autodesk inventor; динамічне моделювання