Дослідження зміни продуктів зносу в моторній оливі SAE 10W-40 при експлуатації автомобіля - Холодов, Данило Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об`єкт дослідження – процеси змінювання фізико-хімічних властивостей моторних олив автомобілів. Мета роботи – оцінка властивостей моторних олив, що дозволяє підвищити ефективність використання автомобілів за рахунок раціонального використання ресурсу моторних олив. Методи дослідження – лабораторні й експлуатаційні випробування із застосуванням апробованих методик, установлених відповідними ДСТУ. В дипломній роботі зроблено аналіз математичних моделей термінів зміни олив, методів контролю якості оливи і бракувальних показників олив, що працювали. Проведено аналіз кореляційного зв'язку показників якості олив. Отримані результати зміни в’язкості, густини та концентрації заліза у моторній оливі SAE 10W-40 при експлуатації автомобіля RENAULT Magnum.
Keywords: аналіз методів; бракувальні показники; якість оливи; концентрація заліза; експеримент; автомобіль; експлуатація