Дослідження впливу різноманітних факторів на процес тріщиноутворення нежорстких дорожніх одягів - Матійчик, Семен Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У роботі виконано дослідження причин виникнення та негативного впливу тріщин на дорожню конструкцію. Проведено аналіз причин виникнення тріщин в асфальтобетонних покриттях та вплив транспортних засобів на довговічність роботи дорожньої конструкції, зниження її несучої здатності під впливом крізних тріщин. Запропоновано сучасні способи ремонту тріщин, аналіз ринку існуючих геосинтетичних матеріалів та методи оцінки їх фізико-механічних властивостей. Проведено експериментальні дослідження щодо глибини розміщення геосітки у шарі підсилення. Наведені рекомендації щодо використання геосинтетиків для армування асфальтобетонного покриття та технологія ремонту тріщин на покритті з використанням геосинтетичних матеріалів.
Keywords: вплив; дорожній одяг; тріщиноутворення; геосинтетичні матеріали; армування; міцність дорожньої конструкції; охорона праці; нежорсткий дорожній одяг