Гiдросистема бульдозера - Холодов, Антон Петрович; Ремарчук, Микола Парфенiйович (My University, 2012)
1. Гідросистема бульдозера, яка включає гідронасос, гідравлічно з'єднаний через зворотний клапан з напірною магістраллю базової гідросистеми бульдозера, паралельно до якої перед зворотним клапаном та після нього включено гідросистему акумулювання енергії, виконану у вигляді з'єднаних гідророзподільників, редукційного клапана і гідропневмоакумулятора, яка відрізняється тим, що гідросистему акумулювання енергії виконано у вигляді послідовно з'єднаних регулятора потоку зі зворотним клапаном, гідророзподільника і гідропневмоакумулятора, яку підключено паралельно до напірної магістралі після зворотного клапана, причому гідропневмоакумулятор виконано з енергоємністю, не меншою, ніж енерговитрати насоса на етапі копання бульдозера. 2. Гідросистема бульдозера за п. 1, яка відрізняється тим, що муфту зчеплення вала двигуна внутрішнього згоряння з валом гідронасоса виконано керованою.
Keywords: гiдравлiка; машинобудування