Організація дорожнього руху на ділянках вулично-дорожньої мережі м. Харків - Багіров, Хаям Вугар Огли (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження - організація дорожнього руху на перехресті. Предмет дослідження - вплив організації дорожнього руху на безпеку руху і величину затримки транспортних засобів. Мета роботи – розробка заходів щодо підвищення ефективності організації дорожнього руху на перехресті. Метод дослідження – аналітичний. В роботі проведено аналіз схем організації дорожнього руху на перехресті вулиць Підгірна та Привокзальна. Отримані результати – запропоновані заходи щодо поліпшення організації дорожнього руху на перехресті Підгірна та Привокзальна. З запропонованих заходів, варіант світлофорного регулювання є найбільш ефективним по величині середньої затримки на перехресті і безпеки дорожнього руху. Але він потребує певну кількість капітальних вкладень. Розроблені заходи можуть бути використані на практиці при реорганізації дорожнього руху на перехресті вулиць Підгірна та Привокзальна з метою підвищення ефективності організації дорожнього руху на перехресті.
Keywords: нерегульоване перехрестя; транспортна затримка; безпека дорожнього руху; конфліктні точки; світлофорне регулювання