Модернізація механізму зміни кута захоплення основного відвалу автогрейдера - Радовіченко, Олексій Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – механізм швидкої заміни ківшів фронтального навантажувача. Мета роботи – підвищення продуктивності одноковшевого фронтального навантажувача шляхом використання механізму швидкої заміни ківшів. Метод дослідження – аналітично-графічний. Виконано науково-технічний огляд конструкцій механізму швидкої заміни ківшів одноковшевих фронтальних навантажувачів. У кваліфікаційній роботі спроектована конструкція супорта – механізму, призначеному для швидкої заміни ківшів навантажувача. Це дозволило поліпшити експлуатаційні показники машини, зокрема її продуктивність. Супорт встановлюється за допомогою кронштейнів та пальців на стрілі навантажувача. Для покращення умов роботи оператора, на супорті встановлено гідравлічний схват, який керується з кабіни оператора. Виконані розробки дозволили скоротити витрати часу на заміну робочих органів навантажувача, та підвищити його продуктивність. Виконано розрахунок і проектування основних вузлів гусенічного навантажувача. Виконані складальні кресленики основних вузлів та пристроїв, що розроблялися в проекті. У кваліфікаційній роботі зроблена оцінка економічної ефективності получених рішень, а також розглянуто питання безпечної роботи розробленого навантажувача.
Keywords: фронтальний навантажувач; гідропривід; супорт; стріла; ківш