Удосконалення методу діагностики двигунів автомобіля - Філіпов, Едуард Євгенійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Актуальність роботи. Своєчасна діагностика дозволяють знизити інтенсивність процесів зношування, підвищити ймовірність безвідмовної роботи двигунів, а також виключити передчасні та аварійні ремонти агрегатів. Діагностика дає можливість кількісно оцінити безвідмовність та ефективність двигуна й прогнозувати ці властивості в межах залишкового ресурсу або заданого наробітку. Завдання діагностики полягають у тім, щоб підтримувати на високому рівні надійність і довговічність двигунів, зменшувати витрату запасних частин, експлуатаційних матеріалів і трудових витрат на технічне обслуговування й ремонт. Мета роботи – розвиток сучасних методів комп’ютерної діагностики двигуна автомобіля. Предмет дослідження – процес комп’ютерного діагностування двигуна автомобіля. Об’єкт дослідження – технічний стан механізмів та систем двигуна автомобіля. Методи дослідження – теоретичний аналіз діагностичного обладнання та методів і способів діагностики механізмів двигуна автомобіля, проведення експериментальної ком’ютерної діагностики двигуна автомобіля. Задачі роботи: 1. Провести аналіз діагностичного обладнання; 2. Виконати аналіз методів та способів діагностики двигуна; 3. Зробити аналіз діагностичних та структурних параметрів; 4. Дослідити методи експериментальної діагностики двигуна. 5. Виконати аналіз та розрахунки за технікою безпеки.
Keywords: АВТОМОБІЛЬ; ДВИГУН; ДІАГНОСТИКА; ПАРАМЕТР; МЕТОД; ЕКСПЕРИМЕНТ; РЕМОНТ; ТЕХНІЧНЕ ОБСЛУГЛВУВАННЯ