Формування системи геоінформаційного забезпечення управління якістю земель в середовищі ArcGIS на території Барвінківської ОТГ Харківської області - Бірюков, Олександр Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
В роботі розглянуто теоретико-методичні засади використання геоінформаційних технологій в управлінні земельними ресурсами, зокрема якістю земель, проведено системно-діагностичний аналіз використання земельних ресурсів Барвінківської ОТГ Харківської області, сформовано систему геоінформаційного забезпечення управління якістю земель в середовищі ArcGIS, виконано геоінформаційне моделювання системи дорожньої мережі засобами АrcGIS, розроблено управлінські рішення на основі геоінформаційних технологій.
Keywords: геоінформаційні системи; геодезичне забезпечення; прив’язка знімків; аналіз території; дорожні графи