Дослідження динамічних процесів у неголономній моделі кульового млина - Шатохін, В. М.; Красніков, С. В.; Shatokhin, Vladimir; Krasnikov, S. V. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Створено неголономну математичну модель динамічних процесів у кульовому млині. Диференційні рівняння руху кулі у сферичній оболонці, що робить круговий поступальний рух, отримано у формі рівнянь Апеля. У записі функції прискорень використано квазішвидкості. Запропоновано алгоритм перетворення рівнянь Апеля до диференційних рівнянь першого порядку у формі Коші. Розрахункові дослідження дали змогу встановити важливі закономірності функціювання пристрою.
Research of dynamic processes in a nonholonomic ball mill model
Keywords: динамічний процес; неголономна математична модель; рівняння Апеля; квазішвидкість; кульовий млин; ball mill; dynamic process; nonholonomic mathematical model; Appel equations; quasivelocity; 621.926.5; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.108.0.61