Екологічні ризики в зеленій енергетиці - Корват, Олена Валеріївна; Korvat, Olena (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2025)
Розкрито сутність поняття «зеленої енергетики» порівняно з відновлюваною. Розглянуто помилкове законодавче бачення на відновлювану енергетику як екологічну. Аргументовано актуальність управління екологічними ризиками відновлюваної енергетики на державному рівні. Виявлено прогалини національного законодавства в оцінюванні, попередженні та мінімізації негативного впливу відновлюваної енергетики на екологію, організації заходів з моніторингу та охорони довкілля. Надано пропозиції з удосконалення правового регулювання екологічних ризиків, впровадження інновацій в галузі відновлюваних джерел енергії та моніторингу довкілля.
Environmental risks in green energy
Keywords: екологічний ризик; зелена енергетика; відновлювана енергетика; екологія; довкілля; інновації; моніторинг; environmental risk; green energy; renewable energy; ecology; monitoring; 10.37772/978-617-7806-65-2