Оцінка та шляхи підвищення інвестиційної привабливості підприємств сфери торгівлі - Шепель, Олександр Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Дипломна робота бакалавра: 69 с., 15 рис., 22 табл., 30 джерел. ІНВЕСТИЦІЇ, ІНВЕСТИЦІЙНА ПРИВАБЛИВІСТЬ, ТОРГІВЛЯ, ОЦІНКА. Об'єкт дослідження – товариство з обмеженою відповідальністю «М'який стиль». Мета роботи полягає в оцінці рівня інвестиційної привабливості підприємства та розробленні комплексу рекомендацій щодо її підвищення. У дослідженні застосовано комплексний підхід з використанням різних методів, таких як аналіз, статистичне опрацювання даних, узагальнення інформації, графічний метод, а також статистичний і фінансовий аналіз. Для досягнення поставлених цілей було використано наукові методи: критичний аналіз, абстрактно-логічний метод та узагальнення наукового досвіду, що дало змогу вдосконалити принципи оцінки інвестиційної привабливості. У процесі систематизації факторів зовнішнього та внутрішнього середовища, що впливають на інвестиційну привабливість компанії, застосовувалися методи аналізу, синтезу та порівняння. Наукова новизна роботи полягає в удосконаленні підходів до оцінки інвестиційної привабливості підприємств роздрібної торгівлі з використанням фінансового аналізу, що сприяє залученню додаткових інвестицій в організацію. Теоретична значущість дослідження пов'язана з розвитком методологічних засад, які дають змогу більш точно оцінювати інвестиційну привабливість організацій.
Keywords: інвестиції; інвестиційна привабливість; торгівля; оцінка