Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни «Стандартизація систем менеджменту» : для студентiв галузi знань 15 "Автоматизація та приладобудування" спецiальностi 152 "Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка" освiтньо-квалiфiкацiйного рiвня "магістр" - Букрєєва, О. С. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Ці методичні вказівки призначені для студентів першого курсу магістратури галузі знань 15 «Автоматизація та приладобудування» спеціальності 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка» з метою надання допомоги при підготовці та виконанні практичних робот з дисципліни «Стандартизація систем менеджменту». Вони можуть бути корисними також бакалаврам та аспірантам під час виконання ними кваліфікаційної роботи. Ці методичні вказівки містять відомості щодо процесів розроблення міжнародних документів ISO, правил оформлення та викладення тексту міжнародних стандартів, галузевих та інтегрованих систем менеджменту. Методичні вказівки складено згідно з програмою дисципліни відповідно до освітньої програми «Інтелектуальні інформаційно-вимірювальні технології» та навчального плану підготовки магістрів. По завершенні вивчення дисципліни студенти будуть вміти оформлювати міжнародні стандарти, складати та організовувати впровадження інтегрованих систем менеджменту, розрізняти особливості галузевих систем менеджменту.
Keywords: галузева система менеджменту; інтегрована система менеджменту; нормативні документи ISO; розроблення міжнародних стандартів; гармонізована структура